תן למנוע לבשל בשבילך

יוצאים לטיול עמוס בשטח? רוצים ארוחה חמה ומוצלחת שכולם ידברו עליה אחרי הטיול?

כשנוסעים לטיול ארוך, וחום של המנוע מחליף את החום של התנור, לא נשאר אלא לנצל אותו לבישול ארוחה טעימה ומיוחדת.

מכיוון שהרבה מאכלים דורשים חום גבוה, הדבר הכי מוצלח לבישול בחום של המנוע, אלה הדגים.

אז ככה: לוקחים דגי מושט (אמנון) או דג אחר שאוהבים. בדרך כלל עד ארבעה כדי שיהיה להם מקום באיזור החם של המנוע.
פורסים נייר כסף בגודל שיכול להקיף את הדג 3 פעמים ומניחים עליו את הדג.
מזליפים שמן זית מכל הכיוונים כדי שהדג יהיה משומן היטב, גם מפנים. חותכים שתי שיני שום לפרוסות ומפזרים אותן על הדג ובתוכו. שתיים-שלוש פרוסות לימון יוסיפו המון. מפזרים בנדיבות מלח גס, פלפל גס ואורגנו.
סוגרים את הכל בנייר כסף ואפשר להוסיף עוד עטיפה של נייר אלומיניום כדי למנוע נזילות על המנוע.
קושרים את הדגים העטופים ביניהם עם חוט ברזל כדי שלא יפלו מהחלק העליון של המנוע. אסור לקשור לחלק נייח שמסביב למנוע(למרכב למשל), כל עוד הדגים מונחים על המנוע. המנוע רועד וזז בנסיעה והדגים יזוזו בהתאם. אנחנו לא רוצים שהם יהיו קשורים למרכב או לחלק שלא זז כי אז הכל יתפרק ויקרע.

לבשל על מנוע